Novice

Zaključena je 12. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije

07/06/2024 v Dogodek, Hotelirstvo, Novice, Slovenija, Slovenska turistična organizacija - STO, Združenje hotelirjev Slovenije

Včeraj se je v idiličnem okolju Term Zreče odvila 12. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije, ki se je je udeležilo preko 80 udeležencev, potekala pa je v znamenju optimizma glede letošnje poletne sezone. Istočasno hotelirje skrbijo povečani stroški poslovanja, ki naraščajo v zadnjih nekaj letih, pa tudi negotove geopolitične razmere in posledice klimatskih sprememb.

Udeleženci konference so razpravljali o številnih najbolj izpostavljenih temah, glavni poudarek pa je bil – ne prvič – posvečen kadrovskim vprašanjem ter namenjen pridobivanju zaposlenih, (dolgotrajnim) postopkom zaposlovanja tujcev ter organizaciji dela z zaposlenimi iz različnih kulturnih in jezikovnih okolij. Gregor Jamnik, predsednik Združenja hotelirjev Slovenije: ‘Konference, kot je današnja, so zelo dobra priložnost za razprave, predstavitve zanimivih vsebin in novih trendov v panogi ter medsebojno delitev izkušenj. Zagotavljanje motiviranega in usposobljenega kadra ostaja ena prioritet v panogi, ekipe pa se dopolnjujejo z zaposlovanjem tuje delovne sile; žal je tudi današnja konferenca pokazala počasnost postopkov zaposlovanja v primerjavi z drugimi, konkurenčnimi turističnimi državami.’

 

Predstavljeni so bili tudi osveženi evropski kriteriji pri kategorizaciji nastanitvenih obratov (v veljavo bodo stopili 1. 1. 2015), aktivnosti Slovenske turistične organizacije s poudarkom na kulturnem turizmu (predstavljen je bil tudi primer vključitve lokalnih umetnikov v hotelsko ponudbo), bodoče obvezno izpolnjevanje ESG poročil, možnosti graditev identitete turističnega ponudnika, možnost kolektivnih zdravstvenih zavarovanj. Udeleženci konference so z zanimanjem prisluhnili številnim predstavitvam digitalnih rešitev v panogi, že tradicionalno pa je Turkish Airlines izžrebal letalsko vozovnico na liniji Ljubljana – Istanbul.

Predstavitve s konference bodo v naslednjih dneh objavljene tukaj.

Konferenco, ki so se je udeležili tudi ugledni tuji predavatelji, so ponovno podprli številni sponzorji in razstavljavci, ki se jim organizatorji najlepše zahvaljujejo za podporo.

Društvo barmanov Slovenije je ob zaključku dogodka predstavilo koktajle slovenskih termalnih destinacij.

PREZENTACIJE

Karel Stanovnik – Špica International

Maja Pak Olaj – Slovenska turistična organizacija

Irena Jandrič – Triglav Zdravje d.d.

Fedja Pobegajlo – Turistično gostinska zbornica Slovenije

Ufuk Ünal – Turkish Airlines

doc. dr. Daša Farčnik in mag. Tina Štrukelj – UN Lj – EF ter Infinite Pure Solutions

Jana Bene Orbanič – Tenzor d.o.o.

Marco Nicosia & Massimo Bernardi – Full Price

Janko Kuhar – Pos Elektronček d.o.o.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com