Združenje kampov

O združenju

Združenje upravljavcev kampov aktivno deluje že več kot četrt stoletja in rešuje problematiko dejavnosti na vseh področjih znotraj države in v evropskem prostoru.

Naloge

 • Redne seje odbora upravljavcev kampov,
 • organizacija strokovnih predavanj o poslovnih trendih in aktualni problematiki,
 • priprava pobud za spremembo predpisov, ki urejajo dejavnost kampov,
 • sodelovanje v združenju evropskih nacionalnih kamp organizacij EFCO,
 • priprava novega kataloga kampov in podobnih nastanitev v naravi v šestih jezikih.

Vodstvo združenja

Lidija Koren, Kamp Koren, predsednica Združenja kampov Slovenije

Uroš Ambrožič, Kamp Šobec, podpredsednik Združenja kampov Slovenije

Matjaž Pešelj, Kamp Bela Krajina, podpredsednik Združenja kampov Slovenije

PRESTIŽNE EVROPSKE NAGRADE LIDIJI KOREN IN PETIM SLOVENSKIM KAMPOM

S ponosom vas seznanjamo, da je v nedeljo, 15. maja 2022, g. Ramon van Reine, lastnik in generalni direktor znanega nizozemskega podjetja ACSI, na Blejskem gradu podelil nagrade najboljšim slovenskim kampom.
Lidija Koren je s strani ACSI zasluženo prejela nagrado Kamp Osebnost leta 2022, kot oseba, ki je na področju kampiranja pustila največji pečat. Za še eno v nizu izjemnih priznanj, ki jih je zasluženo deležna Lidija Koren, predsednica Združenja kampov Slovenije pri Turistično gostinski zbornici Slovenije, ji iskreno čestitamo.

Poleg osebne nagrade je Lidija Koren kot lastnica kampa Koren v Kobaridu prejela tudi priznanje ACSI za najboljši kolesarski in pohodniški kamp v Sloveniji. Poleg kampa Koren so prejemniki priznanj bili deležni tudi Camping Bled kot najboljši slovenski kamp v letu 2022, Kamp Šobec za najboljšo kamp restavracijo v Sloveniji, Kamp Menina za najboljšo lokacijo kampa v Sloveniji in kamp v Termah 3000 za najboljši bazen v slovenskih kampih.

Nizozemska družba ACSI je vodilni evropski strokovnjak za kampiranje s 170 zaposlenimi, ki že od leta 1965 objavlja znane zelene vodnike po evropskih kampih s pomembnimi informacijami o kampiranju in urejajo najbolj obiskano spletno mesto kampov v Evropi. Imajo 300 inšpektorjev, ki potujejo po Evropi, da bi ocenili kampe. Nagrade ACSI se dodeljujejo na podlagi več kot 50.000 glasov turistov in so zato njihove nagrade najprestižnejše v Evropi.

Vsem slovenskim kampom – prejemnikom priznanj, na katere smo na Zbornici izjemno ponosni, iskreno čestitamo.

Združenje kampov Slovenije je obiskalo podjetje Adria Dom in kamp Bela krajina****

V petek, dne 1. oktobra 2021 je Turistično gostinska zbornica Slovenije organizirala obisk podjetja Adria Dom d.o.o. v Kanižarici za člane Združenja kampov Slovenije. Čez trideset udeležencev si je ogledalo proizvodni program in produkte tega zelo uspešnega slovenskega podjetja. Skupina Adria izdeluje namreč poleg različnih vrst avtodomov tudi mobilne hiške, modularne hiše, butične hiše, hiše na vodi ter glamping šotore, dvonadstropne safari šotore z galerijami ipd. Gre za atraktivne produkte, ki jih ponujajo kampi in glampingi po celi Evropi in na drugih celinah.

Po obisku tovarne v Kanižarici je Združenje kampov imelo tudi redno sejo v kampu Bela krajina**** v Podzemlju, na kateri se je seznanilo s finančnimi kazalniki poslovanja v preteklem letu. Gostiteljica seje je bila družba GTM d.o.o. iz Metlike. Gre za uspešno podjetje, ki med drugim v svoji ponudbi ima hotel in kamp Bela krajina ter več kot 20 zaposlenih. Udeleženci so si ogledali tudi prenovljen kamp Bela krajina**** in njegovo enkratno ponudbo ob reki Kolpi, ki pod krošnjami prelepih visokih dreves ponuja poleg atraktivnih kampirnih mest tudi namestitve v mobilnih hiškah in glamping keltskih hiškah s savno.

Kampi, glampingi in postajališča za avtodome v Sloveniji

O kampih, glampingih in postajališčih za avtodome v Sloveniji si preberite v novi publikaciji, ki jo je Slovenska turistična organizacija izdala v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in predstavniki kampov, glampingov in postajališč za avtodome.

Vabljeni k branju spletne izdaje.

Člani Združenja kampov Slovenije

Adria d.o.o., Kamp Adria
Kamp Adria
Ana Voga s.p., Camping Kamne
Kamp Kamne

Bernard Kekec s.p., Camping Center Kekec
Camp Zlatorog Bohinj

Dendron Bojana Curk s.p., Kamp Tura
GP Ljubljana d.o.o., Ljubljana Resort Hotel & Camping

GTM d.o.o. Metlika, Camping Bela Krajina
Hit Larix d.d., Kamp Špik

Kamp Menina d.o.o.
CampingMenina_logo-1-bg-01
Kamp Nadiža d.o.o.

Kamp Turizem d.o.o., River Camping Bled
Katra Vinica d.o.o., Kamp Katra

Koren Lidija s.p., Kamp Koren Kobarid
Maksim Mlekuž s.p., Kamp Liza

Polona V. Karničar – Šenkova domačija
Posestvo Lovšin, Turizem Lovšin Luka Lovšin s.p.,

Prenočišča in kamp Park, Darja Povše s.p.
Sava Turizem d.d., Kamp Terme 3000

Sava Turizem d.d., Kamp Terme Ptuj
Šobec d.o.o., Camping Šobec

Terme Banovci d.o.o., Kamp Sončni gaj
Turistično društvo Bohinj, Kamp Danica

Vi-Vin Saksida d.o.o. & Ingrid Saksida s.p.
Wes’m d.o.o., Kamp Polovnik

Zavod Kočevsko, Camp Jezero Kočevsko
Camp Jezero
Zavod za šport Ajdovščina, Avtokamp in apartma Ajdovščina
kamp logo-slo-1

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com