Združujemo zaposlene v gostinstvu in hotelirstvu s področja dela hrane in pijače. Sekcijo vodi strokovni odbor s področja hrane in pijače v hotelirstvu, ki je pomemben segment vodenja in zagotavljanja visoke kakovosti gostinske storitve.
Stremijo k prenosu znanja na mlajše, izobraževanju, izmenjavi dobrih praks, strokovnih izkušenj, povezujejo se s ponudniki živilskih produktov in pijač ter jih vključujejo v vsakodnevno ponudbo.
Odbor Združenja gostinstva Slovenije (v nadaljevanju ZGS) se bo ukvarjal zlasti z naslednjimi vsebinami:
- Spremljanje razvoja segmenta, novih trendov
- Zagotavljanje ustrezne kakovosti storitev
- Izvedba strokovnih izobraževanj
- Prenos dobrih praks
- Pomoč pri zagotavljanju kadrov
- Organizacija dogodkov na področju gostinstva
- Sodelovanje s strokovnimi šolami in inštitucijami
- Promocija gostinskih poklicev
Delovanje ZGS bo urejal Pravilnik o poslovanju ZGS pri TGZS. Združenje bo vodil Izvršilni odbor, voljen za obdobje štirih let, v sestavi 9 (11) članov; enakovredno bodo zastopani predstavniki hotelov, restavracij, cateringov iz vseh makro destinacij. Izvršilni odbor bo izmed svojih članov izvolil predsednika in podpredsednika. Izvršilni odbor se bo sestajal na rednih sejah. IO bo določil osnovne cilje delovanja in jih preko merljivih ciljev spremljal ter poročal vodstvu TGZS.