MerlinCV

MerlinCV – Večsenzorna doživetja, povezana z gradovi in vilami čezmejne regije za odličnost v turizmu

INTERREG ITALIA – SLOVENIA

Trajanje projekta

36 mesecev, pričetek 1. 1. 2019

Vodilni partner projekta

Znanstveno-raziskovalno središče Koper

Ostali partnerji:

 • Občina Tolmin

 • Občina Pivka

 • CONSORZIO COMUNITÀ COLLINARE DEL FRIULI

 • ARIES SOCIETÀ CONSORTILE A RESPONSABILITÀ LIMITATA

 • COMUNE DI SALZANO

 • Dipartimento di Studi Umanistici – Universita Ca’Foscari Venezi

 • Turistično gostinska zbornica Slovenije

Pridruženi partnerji:

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije

 • Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

 • Mestna občina Koper

 • UNAGA – Unione Nazionale Associazioni Giornalisti Agricoltura Alimentazione Ambiente

 • Comune di San Quirino

Vloga TGZ Slovenije

 • Strateški partner
 • Nosilec delovnega sklopa 2: Komunikacija, aktivna vloga v ostalih aktivnostih projekta

Temeljni cilj

Čezmejni projekt MerlinCV bo prispeval k večji prepoznavnosti čezmejne turistične regije.

Na podlagi valorizacije še neizkoriščenih potencialov kulturne in naravne dediščine ter gastronomije se bodo pripravili inovativni, integrirani, tematski in trajnostni turizem usmerjeni turistični produkti na slovensko-italijanskem čezmejnem območju. Na izzive okolja bo projekt ponudil evropsko relevantne rešitve v smeri razvoja trajnostnega tematskega turizma; v ta namen bodo organizirane številne aktivnosti na področju oblikovanja novih turističnih produktov ter izobraževanja relevantnih deležnikov.

Projektne aktivnosti bodo oblikovane na podlagi študije oz. prenosa dobrih praks iz primerljivih okolij. Na tej podlagi bo oblikovana spletna in mobilna aplikacija, ki bo služila kot baza podatkov lokalne turistične ponudbe in pripomoček za načrtovanje turističnih itinerarijev.

Za večanje sposobnosti lokalnih turističnih ponudnikov tega bo izvedenih več pilotnih projektov: izobraževalne delavnice, mreža, t. i. »Skupnost lokalne ponudbe«, individualizirani itinerariji in zgodbe v turizmu.

Potek turistične poti

Preko vil in gradov pokrajin Veneto in Furlanija Julijska krajina do Istre, Krasa, Gorice in Pivke.

Na novo vzpostavljene Info točke v Sloveniji in Italiji bodo zagotavljale vse informacije ter promocijski material.

Zgibanka projekta

V okviru projekta je Turistično gostinska zbornica Slovenije izdelala zgibanko, v kateri je na kratko predstavljen projekt, skupaj s partnerji, ki so vključeni v čezmejno sodelovanje Interreg Italia-Slovenija.

Zgibanka je izdelana v slovenskem, angleškem  in italijanskem jeziku.

Brošura projekta

V okviru projekta je Turistično gostinska zbornica Slovenije izdelala brošuro, v kateri je na kratko predstavljen projekt, skupaj s partnerji in opisi vodilnih oseb, ki so vključena v čezmejno sodelovanje Interreg Italia-Slovenija. Prav tako se v brošuri nahajajo lokalni ponudniki na lokalnem območju projekta, od pokrajine Videm, Pordenone, Gorice in Trsta v Furlaniji-Julijski krajini ter pokrajine Benetke v Venetu do slovenskih statističnih regij: Primorsko-notranjske, Osrednjeslovenske, Gorenjske, Obalno-kraške in Goriške

Brošura je izdelana v treh jezikih: slovenščina, angleščina in italijanščina.

e-knjižica z recepti lokalnih ponudnikov

Projekt MerlinCV spodbuja kreacije inovativnih turističnih produktov ter si prizadeva za večjo prepoznavnost turizma celotnega programskega območja, ki zajema 5 italijanskih in 5 slovenskih statističnih regij.

Posledično smo k sodelovanji pri izdelavi knjižice povabili tudi italijanskega partnerja v projektu Skupnost občin gričevnatega dela Furlanije -Comunita Collinare del Friuli.

Tako je nastala e-knjižica brezmesnih receptur programskega območja kot rezultat odličnega sodelovanja v tem čezmejnem partnerstvu program sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

E-knjižica je za potrebe projekta izdelana v treh jezikih: slovenščina, angleščina in italijanščina.

VLOG

V okviru projekta Turistično gostinska zbornica Slovenije pripravlja 10 vlogov, s katerimi bo prikazala kratko zgodbo izbranih krajev, produktov in ponudb znotraj programskega območja, ki obiskovalcu ponujajo dodane vrednosti.

 1. vlog: Turizem je odlična dejavnost 
 2. vlog: Vila Vipolže
Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com