Strokovna izobraževanja v sodelovanju z Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana
Zagotavljanje kakovosti storitev v turizmu je nujno za dobro počutje gostov, doseganje njihovih pričakovanj in uspešnost poslovanja družb.
Turistično gostinska zbornica Slovenije se zaveda potrebe po stalnem nadgrajevanju znanja zaposlenih, zato je skupaj z Biotehniškim izobraževalnim centrom (BIC) Ljubljana pripravila serijo izobraževanj za zaposlene v osnovnih poklicih v turizmu.
Gostinskemu kadru sta namenjeni večdnevni izobraževanji o temeljnih veščinah kuharstva in strežbe, na voljo pa so tudi krajši programi, kjer se bodo udeleženci seznanili s sodobno kulinariko, restavracijskimi sladicami, poznavanjem vin ter kuhanjem kave.
Druga izobraževanja so namenjena hotelskim sobaricam in pridobivanju veščin na področju priprave sob za goste.
Izobraževanja – potekala bodo marca in aprila – sledijo tudi usmeritvam Strategije slovenskega turizma 2022 – 2028, ki v ospredje postavlja tudi izboljšanje kakovosti storitev.
Naslednji niz izobraževanj bo sledil v jesenskem obdobju.
Izboljšajmo kakovost storitev v slovenskem turizmu.
Ponujamo širok nabor izobraževanj in sicer:
- Temeljne veščine kuharstva
- Temeljne veščine strežbe
- Temeljne veščine sobarice
- Nadgradnja veščin sobaric
- Sodobna kulinarika – PRESTAVLJENO NA 26. april med 14. in 20. uro
- Poznavanje vin
- Priprava restavracijskih sladic – ODPOVED!
- Priprava kave in kavnih napitkov
