Novice

ZAŽIVELA JE NOVA APLIKACIJA KATEGORIZACIJE NASTANITVENIH OBRATOV

16/12/2021 v Dogodek, Hotelirstvo, Nekategorizirano, Novice, Novičnik TGZS, Slovenija

Vse nastanitvene obrate seznanjamo, da je v začetku oktobra 2021 končno in v celoti zaživela nova aplikacija za izvedbo kategorizacije nastanitvenih obratov, narejena v skladu s Pravilnikom o spremembah Pravilnika o kategorizaciji nastanitvenih obratov, Uradni list RS štev. 182/2020 z dne 10. 12. 2020.

Konec lanskega leta so bile sprejete spremembe pravilnika, ki so prinesle tudi olajšave za nastanitvene obrate. Turistično gostinska zbornica Slovenije je ponovno, z začetkom novembra, pridobila javno pooblastilo za svetovanje nastanitvenim obratom pri izvedbi postopka kategorizacije.

Na Zbornici smo takoj pripravili posodobitev Navodil za uporabo elektronskega sistema kategorizacije in začeli z izvajanjem svetovalne službe prek e-naslova: info@tgzs.si in prek telefonskih številk:

 • 01 58 98 280, 041 620 973 (Rebeka Mežan, tehnična podpora) in
 • 01 58 98 223 (Snežana Škerbinc, vsebinska vprašanja gostinske zakonodaje).

Vsi, ki želite izvesti novo kategorizacijo svojih nastanitvenih obratov po novih (nekoliko lažjih kriterijih), ne odlašajte. Postopek kategorizacije je še vedno možno izvesti kot elektronsko samoocenitev, kar je popolnoma brezplačno. Če pa bi si želeli neodvisno strokovno oceno, še vedno lahko angažirate tudi uradne ocenjevalce, ki so objavljeni na portalu http://www.kategorizacija.si, prek katerega tudi izvedete novo kategorizacijo.

Nekaterim nastanitvenim obratom (NO) so stare kategorizacije že potekle in morajo nujno izvesti nove. Ali ste med njimi, preverite sami v svojih Poročilih o kategorizaciji. Za lažjo preverbo v nadaljevanju navajamo veljavnost izvedenih kategorizacij.

Kategorizacija NO velja:

 • Za hotele s štirimi zvezdicami Superior, s petimi zvezdicami in s petimi zvezdicami Superior TRI LETA,
 • Za hotele od ene do štirih zvezdic PET LET,
 • Za kampe od štirih do pet zvezdic PET LET,
 • Za ostale NO s štirimi zvezdicami oziroma štirimi jabolki PET LET,
 • Za vse druge NO (razen hotelov)  do treh zvezdic oziroma jabolk DO SPREMEMBE KATEGORIJE.
Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com