Novice

Izvedena X. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije

08/06/2022 v Dogodek, Hotelirstvo, Konference, Motivacijski dogodek, Novice, Novičnik TGZS, Seminarji, Slovenija, Slovenska turistična organizacija - STO, Ukrepi, Združenje hotelirjev Slovenije

V četrtek, 2. junija 2022, je v idiličnem okolju Kongresnega centra Brdo potekala že 10. konferenca Združenja Hotelirjev Slovenije, ki deluje v okviru Turistično gostinske zbornice Slovenije. Na dogodku se je zbralo rekordno število, preko sto  hotelirjev in ostalih turističnih delavcev, ki so se z veseljem udeležili tega za turistično stroko zelo pomembnega dogodka, prav tako pa tudi srečanja svojih kolegov v živo, brez omejitev, vezanih na Covid-19.

Udeleženci so imeli priložnost prisluhniti domačim in tujim hotelskim ter turističnim strokovnjakom, se seznanili z najnovejšimi trendi in smernicami hotelirske panoge v Sloveniji in tujini ter diskutirali na temo aktualnih izzivov v hotelirstvu in turizmu. Vsekakor pa je pomemben del tega dogodka tudi izmenjava dobrih praks.

Ključne teme konference so bile: kadrovski izzivi v panogi, predstavitev nove Strategije razvoja slovenskega turizma, primerjava stanja slovenskega turizma z drugimi evropskimi državami, digitalizacija in umetna inteligenca ter trenutni ključni izzivi v turizmu.

Predsednik Združenja Hotelirjev Slovenije Gregor Jamnik je udeležence popeljal skozi 10-letno zgodovino delovanja Združenja hotelirjev Slovenije ter se zahvalil vsem članom za sodelovanje in podporo.

Udeleženci so se strinjali, da so v teh časih ključni fleksibilnost in hitre odločitve ter pozitivna naravnanost, tako do lokalnega okolja, zaposlenih in gostov.

Na 10. konferenci Združenja hotelirjev Slovenije je gospa Marta Machado, namestnica generalne direktorice Hotreca, predstavila sprejem poenostavljenih postopkov za izdajo enotnega dovoljenja za delo in prebivanje, ki ga je sprejela Evropska komisija.
S strani Direktorata za turizem na MGRT pa smo prejeli slovenski prevod dokumenta.

PREZENTACIJE

 

Hvala vsem govorcem, partnerjem, sponzorjem in podpornikom dogodka.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com