Novice

Izvedena IX. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije v hotelu InterContinental Ljubljana

07/07/2021 v Dogodek, Evropska gastronomska regija 2021, Hotelirstvo, Konference, Motivacijski dogodek, Novice, Novičnik TGZS, Seminarji, Slovenija, Slovenska turistična organizacija - STO, Ukrepi, WEBINAR, Združenje hotelirjev Slovenije

Zaključila se je 9. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije, eden najpomembnejših dogodkov slovenskega turizma

V hotelu InterContinental Ljubljana je potekala že deveta konferenca Združenja hotelirjev Slovenije (ZHS), ki je ob ponovnem zagonu turizma vzbudila veliko zanimanje strokovne javnosti.

Blizu 100 udeležencev iz vseh slovenskih regij je z zanimanjem prisluhnilo razpravljavcem; predstavnica londonskega STR Romina Aleksieva je orisala stanje svetovnega hotelirstva, direktorica Turizma Ljubljana, mag. Petra Stušek, pa aktivnosti evropskih mest za okrevanje turizma. O pričakovanjih gosta prihodnosti in trendih v turizmu je prisotne seznanila direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak.

Prisotne sta nagovorila tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Simon Zajc, in predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS), v sklopu katere deluje ZHS, Andrej Prebil.

Na okrogli mizi so udeleženci predstavili možnost izhoda iz krize v turizmu z novimi investicijami; predstavljena sta bili izgradnja kolesarskega glampinga v Hotelu Ribno ter prenova hotela Zlata ladjica v Ljubljani. Možnosti sodelovanja pri investicijah je predstavil tudi Andrej Lasič, član uprave NLB, d.d. Udeleženci so se seznanili z novim potniškim terminalom ljubljanskega letališča in pred nedavnim odprtim hotelom Elegans Hotel Brdo.

V času, ko v panogi prihaja do kadrovskih izzivov, je bila aktualna tema značilnosti generacije Z pri zaposlovanju v turizmu.

Po zaključku konference je predsednik ZHS Gregor Jamnik povedal: ‘Veseli me, da smo na letošnji konferenci beležili dober odziv slovenskih hotelirjev; očitno so bile izbrane teme dogodka privlačen motiv udeležbe, nekaj pa je k temu dodala tudi lokacija dogodka v prestižnem hotelu InterContinental, ki je svoja vrata odprl leta 2017. Postopno okrevanje panoge bodo tudi v bodoče morali podpreti ukrepi državne pomoči, ki so v obdobju od začetka epidemije pomagali pri preživetju turističnih podjetij in ohranitve velikega števila delovnih mest’.

Fedja Pobegajlo, direktor TGZS, je dodatne napore Zbornice k promociji poklicev v turizmu napovedal tudi z nedavno ustanovitvijo Združenja za gostinstvo, ki prav tako deluje v okviru TGZS. Združenje bo skrbelo za izvedbo strokovnih izobraževanj, prenos dobrih praks, zagotavljanje ustrezne kakovosti storitev ter sodelovanje s strokovnimi šolami in inštitucijami.

Hvala pa tudi vsem, ki so podprli tradicionalni dogodek.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com