Novice

Drugi in obenem zadnji dan 70. Gostinsko turističnega zbora Slovenije

15/11/2023 v Dogodek, GTZ, Hotelirstvo, Konference, Motivacijski dogodek, Nekategorizirano, Novice, Novičnik TGZS, Sekcija F&B managerjev, Sekcija hotelsko gospodinjstvo, Seminarji, Slovenija, Slovenska turistična organizacija - STO, Tekmovanja

Včeraj so se v Hotelu Perla v Novi Gorici zaključila tekmovanja letošnjega 70. Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Tudi drugi dan tekmovanj so tekmovalci pokazali veliko znanja in pridobljenih veščin.
Rezultate tekmovanj si lahko ogledate na povezavi: https://gtzslovenije.si/rezultati/

 

Prejemnikom priznanj in vsem udeležencem čestitamo in želimo uspešno delo.

Potekala so tudi zaključna tekmovanja osnovnošolcev za Zlato kuhalnico. Tekmovalci so z znanjem in pristopom pokazali, da ima slovensko gostinstvo svetle obete za prihodnost. TGZS pri tekmovanju za Zlato kuhalnico sodeluje s Turistično zvezo Slovenije. Predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak je na podelitvi priznanj Turistično gostinske zbornice Slovenije Zbornici podelil priznanje za dolgoletno tradicijo Gostinsko turističnega zbora Slovenije.

   

Tekmovanja si je ogledal tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han; pokazal je veliko zanimanja za prireditev in organizatorjem čestital za opravljeno delo.

 

Na Pozdravu prireditvi, dogodku s svečano podelitvijo priznanj TGZS, so priznanja prejeli:

 

Vsem prejemnikom priznanj, tako zaslužnim posameznikom, kot podjetjem, za njihov doprinos h kakovosti dela v turizmu, iskreno čestitamo.

Za TGZS je bila zelo pomembna tudi večerna podelitev najvišjih priznanj v slovenskem turizmu.
TGZS podeljuje priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma; priznanje je letos prejel Gregor Jamnik, generalni direktor hotelov Slon in City v Ljubljani ter dolgoletni predsednik Združenja slovenskih hotelirjev. S svojim delom je kot odlični poznavalec svetovnega hotelirstva zaznamoval razvoj slovenskega hotelirske panoge v zadnjem obdobju. Priznanje je podelil Andrej Prebil, predsednik TGZS.
Slovenska turistična organizacija je za 25-letno uspešno vodenje Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prispevek k oblikovanju gostinstva v Sloveniji s priznanjem nagradila Srečka Kokliča, zaposlenega na TGZS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na seji Upravnega odbora TGZS, ki je prav tako potekala v HIT-ovem Hotelu Perla, je bila sprejeta soglasna odločitev, da bo naslednji, 71. Gostinsko turistični zbor Slovenije (in s tem Dnevi slovenskega turizma), leta 2024 potekal v Thermani Laško (ta je sicer Zbor gostila že leta 2022). Razlog je v pomoči hotelu, ki je bil med najbolj prizadetimi med avgustovskimi poplavami. S tem slovenski turizem kaže solidarnost do hotelov, ki so zaradi zunanjih dejavnikov najbolj potrebni pomoči.

 

Za podporo Gostinsko turističnem zboru Slovenije se zahvaljujemo sponzorjem in razstavljavcem:

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com