Novice

67. Gostinsko turistični zbor Slovenije

07/12/2020 v Dogodek, GTZ, Hotelirstvo, Motivacijski dogodek, Novice, Slovenija, Slovenska turistična organizacija - STO, Tekmovanja

Za nami je uspešno izpeljan 67. Gostinsko turistični zbor Slovenije, ki je v svoji dolgoletni tradiciji prvič potekal v virtualni obliki. Navkljub aktualnim razmeram smo na Turistično gostinsko zbornici Slovenije želeli ohraniti dogodek, ki vsako leto združuje akterje v panogi gostinstva, turizma in hotelirstva.

Z izjavami mladih dijakov smo bili priča pozitivnim pogledom na prihodnost v dejavnosti. Čas, ki jih omejuje, izkoriščajo za izobraževanje, kreacije novih idej za dvig kakovosti storitve in zadovoljstvo gosta.

Predstavnik podjetja Telekom Slovenije d.d., Dalibor Vukovič, je prisotne seznanil z kibernetskimi napadi v času epidemije COVID19 in s primerom opozoril na ranljivost posameznikov in podjetij.

Zeleno shemo slovenskega turizma s poudarkom na gastronomiji je s strani STO predstavila Barbara Zmrzlikar.

TGZS je, tako kot vsako leto, podelila priznanja:

 • gostinskim, hotelskim in turističnim podjetjem, organizacijam in izobraževalnim institucijam za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov in pomembne obletnice in jubileje
 • zaposlenim v gostinstvu, hotelirstvu in turizmu za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu kakovosti storitve
 • partnerskim podjetjem ali ustanovam in zaslužnim posameznikom za izjemen dosežek k razvoju slovenskega turizma

S partnerjem Mercator d.d., Cash & Carry, smo podelili nagrado za Lokalno gastronomijo v hotelih. Laskav naziv so tokrat prejele Terme 3000 – Moravske Toplice, Sava Turizem d.d.

Glavna značilnost dogodka Gostinsko turističnega zbora so kulinarična in strokovna tekmovanja. Ker letos izvedba le-teh ni bila mogoča, smo organizirali virtualno tekmovanje predstavitve krožnikov po lastni izbiri kuharja iz različnih makrodestinacij. Potrebno je bilo zgolj vključiti lokalne sestavine. Krožnike so predstavili:

 • Jaka Mankoč
 • Hotel Astoria, VSŠ Bled
 • Hit d.d. Nova Gorica
 • Vivo d.o.o.

Glavno nagrado, ki jo je podelilo podjetje Thermana Laško d.d., je prejel Hotel Astoria, ostale praktične nagrade pa prispevata Heineken in Vina Koper. Katere jedi so pripravili, pa si oglejte v prilogi.

Čestitamo vsem prejemnikom priznanj in upamo, da se kmalu ponovno snidemo v živo.

Za izvedbo dogodka se zahvaljujemo vsem partnerjem.

Povezava na gradiva.

 

 

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com