USTVARI SVOJ KROF
Z željo vliti nekoliko optimizma v panogo smo se odločili dne 9. februarja 2021 izvesti dogodek Ustvari svoj krof, ki bo obeležil pustni čas, kulinarično tradicijo in se vključil v letošnji projekt Slovenija evropska gastronomska regija 2021.
Gostince po Sloveniji vabimo, da nam 9. februarja (en teden pred pustnim torkom) pošljejo svoj krof. Vaš krof bo na ustreznem naslovu prevzela Pošta Slovenije d.o.o., sponzor dogodka, vi poskrbite zgolj za primerno embalažo.
Prevzem krofov bo potekal 9. 2. 2021 zjutraj. Dostava bo na sedež TGZS, do 13.00 ure, kjer bo strokovna komisija v sestavi:
- Alma Rekič, priznana kuharska mojstrica, mednarodna ocenjevalka WACS
- Cecilija Per, dolgoletna strokovna učiteljica na BIC Ljubljana, Srednja slaščičarska šola
- Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, mednarodni ocenjevalec WACS
ocenila in razglasila zmagovalca, ki bo prejel naziv Naj krof Slovenije 2021!
Dogodek bomo prenašali preko video povezave v aplikaciji ZOOM, gledalce pa bo nagovoril priznani slovenski etnolog, dr. Janez Bogataj, izjemni poznavalec slovenske kulinarike ter predstavil bogato izročilo peke krofov na Slovenskem.
Najboljši prvi trije tekmovalci bodo nagrajeni.
Rok za oddajo prijavnice: ČETRTEK, 4. 2. 2020 DO 16.00 URE na e-mail naslov: srecko.koklic@tgzs.si