Novice

TGZS je dosegla podaljšanje časovnega okvira za prevzem hrane

29/03/2021 v Dogodek, Korona virus, Novice

Prejšnji teden je Zbornica naslovila pobudo na Vlado, da se poveča časovni okvir za osebni prevzem hrane na prevzemnih mestih, in sicer med 5. in 22. uro v skladu s spremembo prepovedi gibanja ljudi (policijska ura). Naša pobuda je bila uslišana in je na spletnih straneh Vlade že objavljena informacija, da bo novi Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS določal kot izjemo osebni prevzem blaga ali hrane, na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 5. in 22. uro, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno.
Vlada obenem ponovno zapira večino dejavnosti med velikonočnimi prazniki in uvaja številne ukrepe, kot so: zapiranje šol; prepoved zbiranja oseb, ki niso iz istega gospodinjstva; ostrejši pogoji za prehajanje mej; obvezno nošenje mask na odprtih javnih krajih; omejitev gibanja na regije itd.
Več informacij o omejevalnih ukrepih lahko preberete na spletni strani Vlade na povezavi.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com