Novice

Sprememba Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

28/10/2021 v Korona virus, Novice, Slovenija, Ukrepi

V Uradnem listu RS štev. 170/2021 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki začne veljati v ponedeljek, 1. novembra 2021. Po novem se morajo vsi delavci, ki niso prebolevniki ali cepljeni, samotestirati s hitrimi testi na vsake 48 ur namesto kot doslej enkrat tedensko v enakih presledkih. Testiranje se še vedno izvaja na delovnem mestu, v času in na kraju, ki ga določijo odgovorne osebe organizatorja dela. Delavec (ki ni prebolevnik ali cepljen) lahko začne opravljati delo po opravljenem testiranju s HAG testom, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa. Spremenjena so tudi določila za samotestiranje učencev, dijakov in študentov, ki se bodo od 1. 11. 2021 testirali dvakrat tedensko namesto le enkrat, kot velja sedaj. Po novem se lahko prostovoljno testirajo vsi učenci osnovnih šol in ne več samo učenci zadnje triade. Novost je tudi uvedba ponovne  obveznosti nošenja zaščitnih mask med osebami (zaposlenimi in uporabniki storitev) ne glede na okoliščino, da vse osebe v njihovem okolju izpolnjujejo pogoj PC.

Spremembe Odloka lahko preberete na povezavi: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3343/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-nacinu-izpolnjevanja-pogoja-prebolevnosti-cepljenja-in-testiranja-za-zajezitev-sirjenja-okuzb-z-virusom-sars-cov-2

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com