Novice

Razpisi Slovenskega podjetniškega sklada ter SPIRIT-a

09/04/2021 v Hotelirstvo, Korona virus, Novice, Novičnik TGZS, Pozivi in razpisi, Slovenija, Turistične agencije, Ukrepi

Javni poziv SPIRIT-a za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2

Ta ukrep je namenjen pomoči podjetjem v turističnem in gostinskem sektorju v času, ko gospodarski subjekti zaradi zunanjih objektivnih okoliščin in ukrepov, ki so posledica epidemije in svetovne pandemije COVID-19, niso mogli ustvarjati prihodkov oz. so te ustvarjali v bistveno manjšem obsegu, medtem ko so določeni nujni stroški za ohranjanje podjetij v minimalni kondiciji nastajali in v pogojih ogrožene likvidnosti in plačilne sposobnosti podjetij postavljali v izredno kritično situacijo njihovo ohranitev.
Javna agencija najavlja, da bo predvidoma v ponedeljek 12. 4. 2021 po 13. uri odprla prijavni obrazec za oddajo vloge na Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19/2.
Več informacij pa na povezavi https://www.spiritslovenia.si/razpis/366 .

VIR: SPIRIT Slovenija


Slovenski podjetniški sklad je razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost. Razpisanih 103,07 milijona evrov garancij s subvencijo obrestne mere bo okrepilo okoli 650 projektov.

Razpis z oznako P1 plus 2021 je sklad objavil 2. aprila 2021 v uradnem listu in na svoji spletni strani.

Garancije so tudi letos namenjene zagotavljanju rasti in razvoju malih in srednjih podjetij prek novih naložb, posodabljanju tehnološke opreme in zagotavljanju obratnega kapitala, v povezavi z razvojnimi investicijami (plače, materialni stroški, stroški storitev, zalog). Namenjene so tudi investicijam na področju čiste energije ter ostalim investicijam v podjetništvu in obrtništvu.
Podjetja bodo lahko zaprosila za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 1,25 milijona evrov z ročnostjo do 10 let in koriščenje moratorija do dveh let. Gre za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke.
Sklad je objavil podrobne razpisne pogoje, vloge pa lahko podjetja, ki jih izpolnjujejo, oddajo na Slovenskem podjetniškem skladu vsakih 14 dni, in sicer 20. aprila, 5. in 20. maja, 5. in 20. junija, 5. julija, 5. in 20. septembra ter 5. in 20. oktobra letos.

Vir: STA Novice


Odprt razpis, namenjen turističnim agencijam in organizatorjem potovanj, Slovenskega podjetniškega sklada P7C 2021 – Krediti za blažitev posledic epidemije COVID-19

Slovenski podjetniški sklad je, tudi na pobudo Združenja turističnih agencij Slovenije ter v sodelovanju z MGRT, objavil razpis z možnostjo kreditiranja turističnih agencij.

Namen brezobrestnega kredita je zagotoviti hitro in ugodno financiranje za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 na gospodarstvo ter poplačilo terjatev potrošnikov iz naslova plačil za pogodbe o paketnem potovanju iz 5. odstavka 101.a člena ZIUZEOP[1] s strani potovalnih agencij, organizatorjev potovanj in drugimi, s potovanji povezanimi dejavnostmi.

Prvi prijavni rok (tj. 22.04.2021) bo na voljo za prijavo zgolj podjetjem, ki imajo registrirano glavno dejavnost po SKD:

 • N79.110 Dejavnost potovalnih agencij,
 • N79.120 Dejavnost organizatorjev potovanj in
 • N79.900 Rezervacije in druge s potovanji povezane dejavnosti

in bo namenjen poravnavi obveznosti do potrošnikov. Več o razpisu pa na povezavi.

VIR: SPS

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com