Novice

Predavanje o skorajšnji prepovedi plastičnih proizvodov za enkratno uporabo.

13/04/2021 v Delovni sestanek, Dogodek, Hotelirstvo, Novice, Novičnik TGZS, Sekcija F&B managerjev, Sekcija hotelsko gospodinjstvo, Ukrepi, WEBINAR

Direktiva o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje (2019/904 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 5. junija 2019), bo predvidoma začela veljati dne 3. julij 2021. To pomeni, da se nekaterih najbolj pogostih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo ne bo več smelo uporabljati. Na Zbornici se zavedamo, da vsi gospodarski subjekti iz naše branže še niso na to pripravljeni, predvsem zaradi ekonomskih razlogov, v katere je turizem pahnila epidemija in ukrepi za njeno zajezitev.  Zato si prizadevamo, da bi vam pri tem pomagali po svojih močeh. Pristojno Ministrstvo za okolje smo uradno zaprosili za odlog začetka izvajanja direktive v Sloveniji za eno leto, vendar ni nikakršne obljube, da bi pri tem bili uslišani. Zato smo se dogovorili s strokovnjakinjo na Direktoratu za okolje, da vam pripravi predavanje o tej problematiki in vas seznani z plastičnimi produkti za enkratno uporabo, ki se jih od začetka julija 2021 ne bo več smelo uporabljati v gostinstvu, turizmu in tudi v ostalih dejavnostih.

Predavanje bo časom primerno, v virtualni obliki, prek spletne platforme Microsoft Teams, v četrtek, dne 22. aprila 2021 med 10. in 12. uro.

Po predavanju boste seveda lahko zastavljali vprašanja. Udeležba na predavanju je za člane TGZS brezplačna. Iz istega podjetja se lahko prijavi tudi več oseb, če ocenjujete, da je to potrebno. Vsekakor izkoristite to enkratno priložnost in se pravočasno seznanite s svojimi obveznostmi na tem področju ter pravočasno nabavite dovoljeno embalažo, v kolikor še nimate ustrezne.
Po prejeti prijavi vam pošljemo povezavo na dogodek.

PRIJAVA

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com