European Food Summit 2019, Ljubljana
Kulinarika, umetnost in medijski svet – pridevniki, s katerimi opisujemo strokovni simpozij European Food Summit. Dogodek, ki soustvarja trajnostno prihodnost Evrope in skozi lastno gastronomsko identiteto promovira Slovenijo kot pomembno gastronomsko regijo. Od sobote, 16. marca, pa do torka, 19. marca 2019, lahko na Ljubljanskem gradu svoje brbončice razvajate z odličnimi okusi številnih chefov ali pa se udeležite predavanj mednarodnih govorcev, ki bodo z nami delili svoje zgodbe.
Vrhunec dogodka pa poteka danes, 18. marca 2019, ko sta na programu strokovni simpozij in Doživljajska večerja. Osrednja tema simpozija, pod vodstvom kulinarične mojstrice Ane Roš, je »Hrana – most do trajnostne identitete evropskih kultur in narodov«.
Dogodek je s pozdravnim nagovorom odprl minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Zdravko Počivalšek. Več o programu pa si lahko preberete tukaj.
Na dogodku je prisotna tudi direktorica TGZ Slovenije, ga. Klavdija Perger.