Dober tek, študent!
Turistično gostinska zbornica Slovenije kot partner sodeluje v programu “Razvoj trajnostnega modela strokovne podpore študentski prehrani – Dober tek študent”, v okviru katerega, skupaj z vodilnim partnerjem NIJZ, pripravlja izhodišča za drugačno, bolj zdravo in lokalno obarvano ponudbo prehrane za študente.
Ključni namen programa je vzpostavitev boljših pogojev za bolj uravnoteženo prehrano in širšo izbiro zdravju koristnejše ponudbe pri ponudnikih v okviru Sistema subvencionirane študentske prehrane.
V ta namen so v soboto, 24. oktobra 2020 v Izobraževalnem centru Kamnik, skupaj z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, pripravili prvi video tečaj za ponudnike študentske hrane. Pripravili so preproste, zdrave in uravnotežene obroke, v katere so vključili tudi sestavine lokalnih ponudnikov.
- Solata z grenivkami in mocarelo
- Čičerika s spomladansko zelenjavo
- Piščančji medaljon na krompirjevih lističih
- Goveja pretaknjena pečenka z zdrobovim cmokom
- Piščančja rižota s piro
- Losos na česnovem pireju
- Tomaž Vozelj, predsednik DKSS