Novice

Čajanka na temo izzivov uspeha na področju gastronomije v Sloveniji

19/07/2019 v Dogodek, Novice

V sredo, 17. 7. 2019, sta se strokovni sodelavki operacije SRIP trajnostni turizem udeležili Čajanke na temo izzivov uspeha na področju gastronomije v Sloveniji. Organizator dogodka je bil Zavod Ypsilon. Moderator pa Žiga Vavpotič, sicer soustanovitelj Zavoda Ypsilon.

Gostji sta bili velika ambasadorka Slovenije, chefinja Ana Roš, in novinarka RTV Slovenije, Kaja Sajovic, ki je v svetu že uveljavljena na področju visoke kulinarike. Moderator je z gostjama večera na izjemno zanimiv način orisal stanje v slovenski gastronomiji kot ga vidita in doživljata tako Ana kot tudi Kaja, seveda vsaka iz svojega zornega kota. Obe se tudi strinjata, da se je potrebno več povezovati, nameniti več pozornosti države s strateškim načrtovanjem promocije in dviga gastronomije na višji nivo.

V svetovnem merilu so Slovenijo dosežki Ane Roš in Hiše Franko ponesli v družbo najboljših, potrebno pa je zaledno, podporno okolje države, kjer bo vsakdo delal tisto, kar najbolje zna. Skozi SRIPT in naziv Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021 bomo zasledovali te cilje.

Večer v prelepem okolju Muzeja novejše zgodovine Slovenije je glasbeno popestril glasbenik Nejc Kuhar.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com