Novice

Zgledno sodelovanje TGZS in STO

10/05/2019 v Delavnica, Novice, Turistične agencije, Turistični vodniki in spremljevalci

Dve svetovalki Turistično gostinske zbornice Slovenije, in sicer Milena Jagarinec in mag. Snežana Škerbinc, sta dne 8. maja 2019 v Plaza Hotelu v Ljubljani na Prodajni delavnici STO predstavili turistično zakonodajo. Delavnico sta organizirali Slovenska turistična organizacija STO in Konzorcij SLOVENIA GREEN za DMMO – Destinacijski marketing in menagement v turizmu. Dogodek je zajemal številne aspekte razvoja in prodaje novih turističnih produktov in doživetij.

Milena Jagarinec je predstavila pogoje za pridobitev licence za organiziranje in prodajo turističnih aranžmajev, ki jih že več kot 20 let dodeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije. Mag. Snežana Škerbinc je predstavila zakonodajni okvir turističnega vodenja na mednarodni, državni, regionalni in lokalni ravni ter postopek opravljanja državnega izpita za turistične vodnike, ki se prav tako že več kot dve desetletji izvajajo pri Turistično gostinski zbornici Slovenije.

Celodnevne Prodajne delavnice so se udeležili številni predstavniki vodilnih slovenskih destinacijskih organizacij, kot so zavodi za turizem, lokalne turistične organizacije, regionalne razvojne agencije in drugi zainteresirani deležniki za razvoj in prodajo novih destinacijskih doživetij. Na delavnici so se udeleženci seznanili s celoto ustvarjanja novih produktov in sodobnimi trendi v turizmu, od ideje prek postopkov za njeno realizacijo do končne izdaje računa turistu v skladu z davčno zakonodajo.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com