Novice

Strokovna ekskurzija Združenja hotelirjev Slovenije 2023

03/04/2023 v Nekategorizirano

Združenje hotelirjev Slovenije, ki deluje v sklopu TGZS, vsako leto organizira redne dogodke: konferenco, letni zbor in strokovno ekskurzijo.

Cilj letošnje strokovne ekskurzije – potekala je od 29. do 31. marca 2023 – je bil Istanbul, kjer so si udeleženci ogledali nekatere nove hotele najvišje kategorije, ki postavljajo standarde storitev v hotelirstvo. To je bila dobra priložnost za izmenjavo izkušenj in pridobivanje informacij o poslovanju hotelov in vključenosti v destinacijo.

Program je vključeval oglede naslednjih hotelov:

 • The Peninsula Istanbul
 • The Ritz-Carlton Istanbul
 • Hotel Raffles Istanbul
 • The St. Regis Istanbul
 • Hotel Mandarin Oriental Bosphorus Istanbul

Najvišji nivo hotelov, ki so bili vključeni v program, je udeležencem strokovne ekskurzije ponudil spoznanja o razvoju in novih trendih hotelirske panoge v 16-milijonski metropoli, ki se tudi s pomočjo novega letališča (enega največjih na svetu) razvija v zelo pomemben globalni center. Turški hotelirji so v razgovorih s slovenskimi poudarjali pomen visoke kakovosti storitev in ustrezne cenovne politike. Zanimivo je, da so številni lastniki hotelov v Istanbulu tudi lastniki investicijskih, finančnih ali gradbenih podjetij

Vsakodnevne letalske povezave Ljubljane z Istanbulom ponujajo odlično možnost obiska turških gostov. Predstavitvi slovenske turistične ponudbe je bil namenjen workshop v organizaciji Slovenske turistične organizacije. Poslovnega srečanja so se udeležili predstavniki turških agencij in organizatorjev potovanj in tuji partnerji, ki že prodajajo Slovenijo ali izkazujejo interes oz. potencial, da bi Slovenijo dodali v svoje programe.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com