Novice

Spremembe odlokov ter podaljšanje veljavnosti bonov iz leta 2021

09/12/2021 v Korona virus, Novice, Novičnik TGZS, Ukrepi

V Uradnem listu so objavljene spremembe različnih vladnih odlokov, o katerih smo vas že obvestili v petek. Za turizem je pomembna sprememba 14. člena Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki ureja izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti, prodajo blaga na odprtih sejemskih površinah, izvajanje gostinske dejavnosti in obratovanje žičniških naprav. Žal, izvajanje gostinskih dejavnosti strežbe jedi in pijač na sejemski prireditvi ni dovoljeno. Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi in pijač je dovoljeno le v sedečem režimu med 5. in 22. uro. Še naprej ostaja prepoved obratovanja gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program. Obratovanje žičniških naprav in smučarskih prog je dovoljeno z izpolnjevanjem pogoja PCT, z nošenjem zaščitnih mask na sedežnicah in vlečnicah, v zaprtih napravah je omejeno število oseb na 80% zmogljivosti naprave in z odprtimi okni kabin ves čas, tudi med vožnjo. Za žičniške naprave in smučišča je obvezno upoštevanje priporočil NIJZ.

Prejeli smo številna vprašanja članov glede izvedbe silvestrovanj, obratovalnih časov, glasbe in podobno: Vprašanja smo že večkrat naslovili na pristojne inštitucije, na odgovore pa še čakamo. O njih vas obvestimo takoj, ko jih prejmemo.

Celoten odlok lahko preberete na povezavi: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3795/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-zacasnih-ukrepih-za-preprecevanje-in-obvladovanje-okuzb-z-nalezljivo-boleznijo-covid-19

V Uradnem listu je objavljen tudi Sklep o podaljšanju veljavnosti bonov iz leta 2021:  Epidemiološke razmere v Sloveniji so slabe, medtem ko skoraj polovica bonov za izboljšanje položaja v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi še ni bila unovčena, zato se je vlada odločila za njihovo podaljšanje. Koristiti jih bo mogoče ne le do konca letošnjega decembra, pač pa do 30. junija 2022. S podaljšanjem veljavnosti bonov se bo preprečilo množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov do konca tega leta ter prispevalo k zmanjševanju števila okužb, so po seji vlade sporočili z gospodarskega ministrstva. Podaljšanje naj bi tudi spodbudilo povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta. Neporabljenih je bilo do tega datuma še za 95,9 milijona evrov.

Odlok o podaljšanju veljavnosti bonov lahko preberete na povezavi: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3797/sklep-o-podaljsanju-veljavnosti-bonov-za-izboljsanje-gospodarskega-polozaja-na-podrocju-potrosnje-v-gostinstvu-turizmu-sportu-in-kulturi

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com