Novice

Splošno pojasnilo o zakonski ureditvi pravice do povračila nadomestila plače (ZIUZEOP)

14/04/2020 v Korona virus, Novice

Na TGZS smo prejeli odgovor Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti glede vprašanj, vezanih na sprejete ukrepe:

Spoštovani,

v zvezi z vašim vprašanjem/vprašanji pojasnjujemo, da je mnenje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) neobvezujoče pojasnilo zakonske ureditve in je podano v okviru okoliščin, ki ste jih navedli v vašem zaprosilu.
Ministrstvo na spletni strani redno objavlja ključne informacije in odgovore na pogosta vprašanja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2. Informacije, ki se sproti dopolnjujejo, so dostopne na spletnem naslovu:
https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/ 
Napotke za vložitev vloge za povračilo nadomestila plače lahko pridobite na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:
https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/intukrep-povracilo-nadomestila-place

Posredujemo vam še podrobnejše informacije v zvezi z možnostjo povračila izplačanih nadomestil plače za delavce na začasnem čakanju na delo ter delavce, ki dela ne morejo opravljati zaradi višje sile in karantene.

Lepo pozdravljeni.

Melita Mikuž, MDDSZ

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com