SLOVENSKO KMETIJSTVO IN GASTRONOMIJA
Povezovanje panoge turizem s kmetijstvom je še kako pomembno za naš skupni trajnostni razvoj. Obe panogi skupaj ponujata izjemen potencial za razvoj edinstvenih in doživetih turističnih zgodb, skozi kreativno, tradicionalno ali sodobno kulinariko in gastronomijo.
V ta namen bodo hoteli, restavracije in druga podjetja skupaj s proizvajalci hrane, HORECA sistema predstavili možnosti sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija evropska gastroregija 2021. Tudi Turistično gostinska zbornica Slovenije s svojimi člani je del te pomembne razvojne zgodbe.
Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovnem posvetu na temo »SLOVENSKO KMETIJSTVO IN GASTRONOMIJA«, ki bo potekal na letošnjem 67. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, v ponedeljek, 26. 8. 2019 od 11.00 do 13.00 ure v dvorani 2.
Na posvetu bo vsak izmed odločevalcev predstavil posamezen aspekt in področje svojega delovanja, med njimi tudi direktorica Turistično gostinske zbornice Slovenije in koordinatorka projekta SRIPT, Klavdija Perger. Udeležencem bo natančno prikazala potenciale projekta ESRG 2021 za slovenske hotelirje.