Novice

projekt Demo pilot Turizem 4.0

22/03/2022 v Novice, Projekti

Turistično gostinska zbornica sodeluje v razvojno raziskovalnem projektu Demo pilot Turizem 4.0, ki je nadaljevanje največjega raziskovalnega projekta na področju turizma v Sloveniji, imenovanega Turizem 4.0 TRL 3-6.

Vodilni partner je podjetje Arctur d.o.o., ki v konzorciju povezuje strokovnjake treh slovenskih univerz in Skupnost občin Slovenije, v projektu Demo pilot Turizem 4.0 pa se povezujejo turistični partnerji, to so gospodarska turistična podjetja ter visokotehnološka podjetja. S povezovanjem naj bi ustvarili trajnostno naravnan eko sistem za zagotavljanje višje kakovosti življenja v lokalnem okolju z vključevanjem različnih deležnikov, ki so povezani s turizmom (na področju razvoja delovnih mest, gastronomije, ekologije, ohranjanja okolja in kulturne dediščine, …) in z uporabo sodobne tehnologije na nacionalnem nivoju.

TGZS je v sodelovanju s projektnimi partnerji pripravila program usposabljanja za pridobitev specialističnih znanj za uporabo digitalne tehnologije na področju OTA portalov in na področju socialnih medijev. Za obe področji so projektni partnerji (turistično gostinska podjetja) predlagali konkretna specialistična znanja, ki naj bi jih tečajniki pridobili na usposabljanjih. Predlog za nadgradnjo delovnih mest prihodnosti oziroma predlog usposabljanja za pridobitev specialističnih znanj za uporabo digitalne tehnologije na področju OTA portalov in na področju socialnih medijev je bil podan v potrditev na sejo upravnega odbora Turistično gostinske zbornice Slovenije. Člani UO TGZS podpirajo nadaljnje aktivnosti projekta Demo piloti pri nadgradnji delovnih mest prihodnosti tako za skrbnika OTA kanalov kot tudi za specialista za družbena omrežja.

Pridobljena znanja bodo kadri v prihodnosti lahko uporabljali na različnih področjih dela (prodaja, marketing, nudenje storitev,…) v panogi turizma.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com