Novice

Predavanje Trajnostno poslovanje v turističnih podjetjih, 6. konferenca Varnosti hrane 2024

14/06/2024 v Nekategorizirano

Vabimo vas na zanimivo spletno predavanje Trajnostno poslovanje v turističnih podjetjih, naslednji dogodek v organizaciji TGZS pred glavno turistično sezono.

Predavateljica Jana Apih je pobudnica ustanovitve Zavoda tovarna trajnostnega turizma, GoodPlace, ki ga tudi vodi.  GoodPlace danes deluje kot pomembna institucija za razvoj trajnostnega turizma ter ima vlogo akreditiranega partnerja za implementacijo Zelene sheme slovenskega turizma. Zananje in izkušnje, ki jih je pridobila z vzpostavitvijo in razvojem Zelene sheme, uspešno prenaša tudi v druge države. Poleg tega je soavtorica aktualne nacionalne strategije slovenskega turizma ter vrste destinacijskih strategij. Ena ključnih dejavnosti Zavoda GoodPlace (www.goodplace.si) je tudi razvoj trajnostnih turističnih produktov, kar je vodilo do ustanovitve ločenega samostojnega podjetja turistične agencije Visit GoodPlace (www.visit-goodplace.com), ki se osredotoča na zelena in aktivna potovanja. Jana je solastnica agencije Visit GoodPlace in je odgovorna za njeno trajnostno poslovanje.

Predavateljica bo z vami delila naslednje vsebine:

 • Zakaj se certificirati?
 • Kako pridobiti trajnostni certifikat?
 • Primeri uvajanja trajnostnega poslovanja na različnih področjih: poraba vode in energije, uporaba plastike in drugih izdelkov za enkratno uporabo, ravnanje z odpadki, sodelovanje z lokalno skupnostjo.
 • Zmanjševanje odpadne hrane.

Veliko zelo zanimivih vsebin, ki bodo koristne pri poslovanju vaših podjetij. Prikazani bodo načini trajnostnega ravnanja, ki postaja motiv obiska pri vedno večjem številu gostov, poleg tega pa tudi zmanjšuje stroške obratovanja.

Gospa Apih vam bo ob koncu predavanja na voljo glede morebitnih vprašanj.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 20. junija 2024, od 10. do 11. ure, v aplikaciji Microsoft Teams.
Za člane TGZS je predavanje brezplačno, za nečlane znaša cena 95 € + DDV.

Na predavanje se prijavite s povratnim mailom na naslov: rebeka.mezan@tgzs.si do 18. junija 2024.

Dobrodošli!

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com