Novice

Postopki čakanja na delo – pojasnilo Ministrstva za delo

16/04/2020 v Korona virus, Novice

POGOSTA VPRAŠANJA GLEDE INTERVENTNEGA UKREPA ZAČASNO ČAKANJE NA DELO, POVRAČILO NADOMESTILA PLAČE ZARADI VIŠJE SILE IN POVRAČILO NADOMESTILA PLAČA ZARADI ODREJENE KARANTENE.

 

“Sporočilo poslal(a): Melita Mikuž/MDDSZ/GOV

Spoštovani,

v zvezi z vašim vprašanjem/vprašanji pojasnjujemo, da je mnenje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo) neobvezujoče pojasnilo zakonske ureditve in je podano v okviru okoliščin, ki ste jih navedli v vašem zaprosilu.

Ministrstvo na spletni strani redno objavlja ključne informacije in odgovore na pogosta vprašanja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2. Informacije, ki se sproti dopolnjujejo, so dostopne na spletnem naslovu:
https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-enake-moznosti/ 

Napotke za vložitev vloge za povračilo nadomestila plače lahko pridobite na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:
https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/intukrep-povracilo-nadomestila-place

Posredujemo vam še podrobnejše informacije v zvezi z možnostjo povračila izplačanih nadomestil plače za delavce na začasnem čakanju na delo ter delavce, ki dela ne morejo opravljati zaradi višje sile in karantene.”

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com