Novice

Podpisan je Aneks h KP GIT

07/03/2019 v Novice

Turistično gostinska zbornica Slovenije je skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije in Sindikatom gostinstva in turizma po večmesečnih pogajanjih podpisala Aneks h Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma. Preberete ga lahko TUKAJ. V naslednjih dneh bo Aneks objavljen tudi v Uradnem listu RS.

Pomembna sprememba, ki jo prinaša aneks, je dvig najnižjih osnovnih plač za 2% (razen v I. tarifnem razredu) že s 1. marcem 2019 in dodaten dvig za 2% (razen v I. tarifnem razredu) s 1. avgustom 2019. Zato vsem gospodarskim subjektom svetujemo, da preverijo zneske najnižjih plač v svojih podjetjih in jih po potrebi pravočasno uskladijo z zneski v tabelah plač, ki so navedene v priloženem Aneksu. To je potrebno narediti že za plače za mesec marec, ki bodo izplačane v aprilu in ponovno za mesec avgust.

Aneks je prinesel tudi zvišan regres za zaposlene v dejavnosti GIT za leto 2019, ki po novem znaša 1.050 €.

Tako kolektivna pogodba dejavnosti gostinstva in turizma (KP GIT) kot tudi pripadajoči Aneks je zavezujoč za vse gospodarske subjekte, ki so člani TGZS in ZDS ter prav tako za vse hotelirje in igralničarje, ker za te dejavnosti ima KP GIT razširjeno veljavnost.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com