Novice

Podpis kodeksa na 66. GTZ

20/11/2019 v Novice

Letos je za poseben pečat na 66. GTZ poskrbel podpis Kodeksa o zmanjševanju porabe plastičnega jedilnega pribora v gostinski dejavnosti. Kodeks sta na dogodku podpisala minister za okolje in prostor Simon Zajc ter predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil. Minister za okolje in prostor Simon Zajc je poudaril, da si moramo vsi prizadevati za čim manj plastike v vsakdanjem življenju. Minister Zajc je podoben kodeks podpisal že s Trgovinsko zvezo Slovenije, prav v tem tednu pa bo tak kodeks podpisal še s Skupnostjo občin Slovenije. »Ob današnjem podpisu skupaj sporočamo, da je Slovenija zelena trajnostna dežela, in to ne samo v imenu, temveč tudi v dejavnosti. Verjamem, da bomo s podpisom kodeksa pokazali, da se izdelkom za enkratno uporabo pri nas čas izteka – tako v gostinstvu kot turizmu,« je dejal. Podpisnika sta se strinjala, da je v tem trenutku pomembno h kodeksu pristopiti v čim večjem številu, saj se bomo tako lahko vsi čim prej prilagodili tudi direktivi EU, ki nas v vsakem primeru čaka leta 2021.

VSE ČLANE TURISTIČNO GOSTINSKE ZBORNICE SLOVENIJE POZIVAMO, DA V ČIM VEČJEM ŠTEVILU IN PO SVOJIH ZMOŽNOSTIH IN POSLOVNIH NAČRTIH, PRISTOPIJO H KODEKSU, KI GA LAHKO PREBERETE TUKAJ S PODPISOM PRISTOPNE IZJAVE, KI JO NAJDETE TUKAJ.

Podpisan izvod pristopne izjave prosimo pošljite Turistično gostinski zbornici Slovenije. Seznam vseh podjetij in podjetnikov, podpisnikov kodeksa, bomo objavili na naših spletnih straneh in s tem promovirali ozaveščenost turistične panoge in prispevek posameznih gospodarskih subjektov k varovanju okolja. S podpisom kodeksa pokažete, da vam je mar za okolje in ohranjanje Slovenije kot zelene destinacije. Z objavo informacije o podpisu kodeksa vaše organizacije se lahko pohvalite tudi na svojih spletnih straneh in na drugih promocijskih kanalih (v prospektih, brošurah itd.).

Podjetja in podjetniki, ki so že podpisali Kodeks o zmanjšanju uporabe plastičnega pribora v gostinskih dejavnostih, so:

 • Bled Rose Hotel d.o.o.,
 • Hotel Kranjska Gora d.o.o.,
 • Kamp Koren, Lidija Koren s.p.
 • Hit Alpinea d.o.o.
 • Thermana d.d.
Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com