Novice

PARTNERSKO SREČANJE V PROJEKTU “PRIMIS”

21/01/2020 v Novice, Projekti

V četrtek, 16. 1. 2020, se je v Izoli na sedežu Italijanske Unije v Sloveniji odvijal celodnevni partnerski sestanek v projektu “Primis”, ki se izvaja pod okriljem programa Interreg Italija – Slovenija. Sestanka se je udeležilo vseh deset partnerjev, med njimi tudi predstavnika Turistično gostinske zbornice Slovenije. Namen srečanja je bilo pregledati izvedeno delo v zadnjih mesecih, predstavitev poteka aktivnosti s strani posameznega partnerja ter načrtovanje sodelovanja v prihodnjih mesecih. Seveda pa smo čas izkoristili tudi za neformalno povezovanje in izmenjavo koristnih informacij. TGZS bo kot polnopravni partner projekta v prihodnjem polletju organiziral delavnice za turistične deležnike (vodiče, zaposleni kader v turizmu) in posebej še šolajočo se mladino na temo kulturnih znamenitosti in večkulturnosti. Cilj delavnic je seveda pridobiti nova znanja in veščine za delo v turizmu. Udeležba na delavnicah bo za udeležene brezplačna, saj izvajanje podpira in sofinancira program Interreg IT-SI. Datumi izvajanja delavnic bodo objavljeni na spletni strani TGZS, socialnih omrežjih TGZS in projekta “Primis” (Facebook, Instagram). V mesecu maju 2020 bomo skupaj s partnerji objavili razpis za mlade kulturne ambasadorje, ki bodo deležni dodatnih brezplačnih usposabljanj za vodenje na čezmejnem programskem območju. TGZS pa aktivno soustvarja tudi ostale programske sklope projekta, in sicer bomo v letu 2020 oblikovali inovativne čezmejne turistične pakete, s katerimi bodo predstavili enotno turistično destinacijo in valorizirali enogastronomsko tradicijo, sodelovali bomo tudi pri izdelavi gostujoče razstave na temo kulturne dediščine narodnostnih manjšin in medkulturnega dialoga, organizirali bomo novinarsko konferenco v Ljubljani, idr.

Spremljajte aktivnosti projekta na naših spletnih straneh in socialnih omrežjih. Več informacij je na voljo osebno in po e-pošti: katarina.ceglar@tgzs.si

.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com