Novice

Lani v Sloveniji rekorden turistični obisk

28/02/2019 v Novice

Danes je Statistični urad RS – SURS objavil končne podatke o turističnem obisku za lansko leto 2018. Tudi to je bilo rekordno po turističnem obisku, posebej kar se tiče tujih gostov.

V letu 2018 je bilo v Sloveniji ustvarjenih skoraj 15,7 milijona turističnih prenočitev (leto pred tem pa le 12,5 mio, kar je tudi bil rekord). Rast turističnega prometa se zdi neverjetno dobra, nekaj je temu pripomogel tudi novi način poročanja in akcije FURS-a v preteklem letu glede strožjega nadzora oddajanja stanovanj in sob sobodajalcev prek AirB&B.

Torej, v Sloveniji je bilo v letu 2018 zabeleženih več kot 5,9 milijona prihodov turistov in skoraj 15,7 milijona njihovih prenočitev. Tuji turisti so ustvarili skoraj 11,2 milijona prenočitev ali za 15 % več kot v 2017, domači turisti pa 4,5 milijona prenočitev ali približno toliko kot v 2017.

Več podrobnejših informacij o turističnem obisku lahko preberete na povezavi: www.stat.si

Ob tem bi še izpostavili, da nikoli nismo prejeli teh podatkov tako zgodaj v letu, običajno so jih objavljali šele v mesecu maju, vendar nam to letos omogoča nova metodologija zbiranja in e-prijavo gostov, zato hitreje pridemo do podatkov.

Avtorj fotografije: Jošt Gantar / Vir: www.slovenija.info

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com