Novice

Katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?

06/04/2020 v Korona virus, Novice

V priponki, ki nam jo je posredoval FURS, si lahko preberete o ukrepih, ki jih lahko koristite delodajalci in kako.

 

Pripenjamo pa tudi informacijo ZRSZ glede napotitve na začasno čakanje:

Pozdravljeni,

Zavod je zgolj izvajalec zakona in ni pristojen za posredovanje informacij v zvezi z izvedbo postopkov napotitve delavcev na začasno čakanje.

Glede uveljavitve povračila nadomestil dodajamo še:
Državni zbor je dne 2.4. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo ( v nadaljevanju: ZIUZEOP). ZIUZEOP bo stopil v veljavo dan po objavi v Uradnem listu RS.
ZIUZEOP bo omogočal povračilo nadomestila za delavce, ki ste jih napotili na začasno čakanje na delo od 13. marca 2020 dalje. Tudi vloge, ki jih boste vložili za delavce napotene na začasno čakanje na delo od 13. marca 2020 dalje bodo pravočasne, če jih  boste vložili v roku  osem dni od uveljavitve ZIUEOP. Prosimo, da spremljate dejanski datum uveljavitve zakona.
Vse vloge za povračilo nadomestila za delavce napotene na začasno čakanje na delo , ki bodo oddane po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (Uradni list št. 36/2020) do uveljavitve ZIUZEOP  bomo obravnavali po ZIUZEOP.

Po uveljavitvi ZIUZEOP bomo na portalu za delodajalce omogočili vlaganje vlog za povračilo nadomestila za delavce, ki zaradi višje sile ne morejo opravljati dela.

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com