Novice

Informacija – Korona virus

26/02/2020 v Nekategorizirano

Spoštovane članice in člani TGZS,

 

 

posredujemo informacijo o širjenju korona virusa, o previdnostnih in varnostnih zdravstvenih ukrepih za zaščito pred okužbo: higiena, redno umivanje rok, prezračevanje prostorov, izogibanje zaprtih prostorov, kjer je veliko ljudi. V priponki spodaj pa posredujemo informacijo Združenja turističnih agencij o vplivu korona virusa na potovanja in počitnice, ki jih organizirajo slovenske turistične agencije in pojasnila, kdaj lahko potniki odpovejo potovanje in pričakujejo povrnitev stroškov zaradi širjenja virusa in kdaj ne.

 

Zaradi hitrega širjenja virusa priporočamo dnevno spremljanje informacij. Posredujemo tudi povezave na spletne strani, še posebej izpostavljamo spletno stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje www.nijz.si , kjer so objavljena priporočila potnikom, ki prihajajo iz nevarnih območij in potnikom, ki potujejo na ta nevarna območja. Za dodatne informacije, navodila in pojasnila, se lahko posvetujete z dežurnim epidemiologom NIJZ na telefonski številki 031 646 617 vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

 

Priporočila potnikom, ki prihajajo s Kitajske, Južne Koreje, Irana ali italijanskih provinc Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna – Če se vam bodo v obdobju 14 dni po vrnitvi s Kitajske (vključno Hong Kong in Macao) pojavili naslednji bolezenski znaki vročina in kašelj ali občutek težkega dihanja ostanite doma, izogibajte se stikom z drugimi ljudmi, po telefonu se posvetujete z zdravstveno službo, pogosto si z vodo in milom umivajte roke in kašljajte v robec ali rokav.

 

Priporočila potnikom, ki potujejo na Kitajsko, Južno Korejo, Iran ali italijanske province Lombardija, Veneto, piedmont ali Emiglia Romagna: Izogibajte se stikom z bolnimi ljudmi in se cepite proti gripi, ki je v tem času zelo običajna; Izogibajte se tržnicam z živalmi in izdelkom živalskega izvora; Pogosto si z vodo in milom umivajte roke; Izogibajte se živalim (živim ali mrtvim).

 

Povezave na spletne strani pristojnih institucij na nacionalni ravni:

 

 

ZTAS korona

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com