Novice

Aktualno o ukrepih

17/03/2020 v Korona virus, Novice, Združenje hotelirjev Slovenije

Smo v pričakovanju interventnega zakona, ki bo urejal določena vprašanja delovno pravne narave. Po sprejetju zakona bomo takoj pripravili predlog dodatnih ukrepov in jih naslovili na ustrezne inštitucije.

Skupne predloge turističnega gospodarstva smo posredovali tudi na Gospodarsko zbornico Slovenije, ki je tako združene predloge posredovala naprej.

Po prejetih informacijah se bo interventni zakon, vezan na finančno – likvidnostna vprašanja sprejemal kasneje. NEURADNO naj bi upošteval nekatere naše predloge, glede ostalih predlogov oz. ukrepov pa vas obvestimo takoj, ko bo mogoče.

Po informacijah GZS se tudi banke zavedajo potrebe po hitrem ukrepanju in podpirajo finančne predloge gospodarstva.

Skupaj z Združenjem hotelirjev Slovenije podajamo (tudi neuradno) informacijo, da nastanitvene kapacitete lahko še naprej obratujejo s posebnim dovoljenjem kriznega štaba. Več informacij po pridobitvi uradne informacije o spremembi Odloka o začasni prepovedi ponudbe in prodaje blaga in storitev.

Odgovor MGRT glede konkretnih vprašanj:

Spoštovani,
nastop izrednih okoliščin in situacija v kateri se je znašla Slovenija, skupaj s celotno Evropo, je kompleksna in se iz minute v minuto nadalje razvija. Posledično se pojavlja veliko specifičnih primerov in težav. Odgovori nanje se pa tudi lahko spreminjajo.
Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo smo se na situacijo takoj odzvali. Pripravili smo odgovore na najpogostejša vprašanja, med njimi tudi glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev.
Odgovori na najpogostejša vprašanja so objavljeni na spletni strani https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-gospodarski-razvoj-in-tehnologijo/  in se bodo redno dopolnjevali z novostmi ali spremembami. Svetujemo vam, da objave redno spremljate.
V kolikor boste imeli v zvezi s pripravljenimi ukrepi kakršno konkretno vprašanje, pa smo vam na voljo na elektronskem naslovu korona.mgrt@gov.si.
Želimo vam uspešno spopadanje z nastalo situacijo.
Mojca Jug, sekretarka “

 

V spodnjem gradivu pa si preberite tudi spremembo glede dokumenta o pravicah in obveznostih iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin.

Gradivo je dopolnjeno v dveh poglavjih:

A) Obveznost delodajalca zagotavljati varno in zdravo delo.

B) Odsotnost z dela zaradi nezmožnosti prihoda na delo zaradi ustavitve javnega prevoza in zaprtja mej s sosednimi državami.

 

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com