Novice

Aktivnosti TGZS na področju podražitev energentov

28/09/2022 v Nekategorizirano

Direktor TGZS Fedja Pobegajlo se je udeležil prvega sestanka krizne skupine za pripravo protikriznih ukrepov. Na podlagi dosedanjih sestankov s predstavniki vlade in ministrstev ugotavljamo, da se predstavniki države zavedajo težav, ki jih podražitve energentov povzročajo gospodarstvu.
Ministrstva, zlasti za infrastrukturo ter gospodarski razvoj in tehnologijo, intenzivno sodelujejo z evropskimi inštitucijami. Slednje pripravljajo niz ukrepov ter zakonodajo za zniževanje in stabilizacijo cen energije, ki jih bodo povzele tudi slovenske inštitucije. Ukrepi naj bi bili sprejeti pred zimo, ko bo jasno tudi, ali bodo sprejeti tudi morebitni dodatni slovenski ukrepi. Poudarek bo na zmanjševanju odjema električne energije, seveda pa tudi na zanesljivi oskrbi z energijo. Poleg tega je cilj slovenske vlade tudi energetska transformacija slovenske industrije.
Direktor Zbornice je med drugim poudaril dejstvo, da je slovenski turizem neposredno po korona krizi trčil ob drastične podražitve energentov. Opozoril je tudi na težave podjetij, ki jim potečejo pogodbe o zakupu energije. Poleg tega se bodo specifični segmenti turizma srečevali z visokimi potrebami po energiji (smučišča, bazeni, hoteli, igralnice). Zato je ukrepe potrebno sprejeti zelo hitro, zaposlitve pa zagotavljati tudi z ukrepi na področju dela (čakanje na delo, skrajšani delovni čas).

Switch The Language

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com