Gostinsko turistični zbor Slovenije
Ljubljana, 09. oktober 2013
Natisni članek Pošlji članek po elektronski pošti

DST 2013 - 60. GOSTINSKO -TURISTIČNI ZBOR Slovenije

V Termah Olimia v Podčetrtku je dne 8. oktobra 2013 potekala svečana otvoritev jubilejnega 60. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v organizaciji Turistično gostinske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije. Poleg Gostinsko turističnega zbora sočasno v Podčetrtku potekajo Dnevi slovenskega turizma (tokrat že tretjič) v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija ter tudi 16. Slovenski turistični forum, tako da so vsi ti združeni dogodki skupaj oblikovali lep praznik slovenskega turizma.

Tokrat se Gostinsko turistični zbor Slovenije odvija v izrazito turistično naravnanem kraju, v Podčetrtku, ki je ravno te dni prejel zlato priznanje s strani mednarodne žirije za najlepšega v kategoriji malih krajev. Tradicionalnemu gostinskemu zboru s številnimi tekmovanji gostinskih in turističnih strok so se pridružili Turistični forum in Dnevi slovenskega turizma ter tako skupaj naredili dogodke še bolj slavnostne in pomembne za turistične in gostinske delavce. Svečana otvoritev se je začela s plenarnim delom Dnevov slovenskega turizma, katerega se je prvič udeležila predsednica slovenske vlade mag. Alenka Bratušek ter številni politiki, med drugim mag. Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo; Janko Veber, predsednik Državnega zbora; mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo idr.
Predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije in direktor družbe Terme Olimia Zdravko Počivalšek je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril, da so počaščeni, da so gostitelji najbolj pomembnih dogodkov slovenskega turizma in da so v kraju Podčetrtek zavezani k sodelovanju, ker tovrstna sinergija daje najboljše rezultate pri doseganju ciljev razvoja turizma in posledično razvoja kraja v celoti. Predsednica vlade mag. Alenka Bratušek je v svojem nagovoru izpostavila, da je pohvalno, da se stroka enkrat letno zbere in pomeri v spretnosti in veščinah, da izmenja znanje, izkušnje in stališča ter se vpraša, kako se razvijati naprej, kaj izboljšati, katere težave odpraviti. Zavedati se je treba, da se slovenski turizem razvija ne le zaradi naših izjemnih naravnih danosti, temveč predvsem zaradi delovnih in gostoljubnih ljudi, ki se za njegovo umestitev na svetovnem turističnem zemljevidu prizadevajo že desetletja. Poudarila je tudi, da vlada prepoznava pomen turizma za slovensko gospodarstvo in da je to že pokazala s povečanjem sredstev za promocijo turizma za 3 mio € v tem letu ter s sprejeto odločitvijo, da Slovenska turistična organizacija spet postane samostojna in ne več del večje javne agencije SPIRIT, v kateri nima teže pri odločitvah in ji turistično gospodarstvo ni bilo naklonjeno.
Gostitelja največje panožne prireditve v Sloveniji  Gostinsko turističnega zbora – dogodka častitljive starosti in okrogle obletnice - sta družba Terme Olimia d.d. in občina Podčetrtek. Tekmovanja bodo tokrat potekala v 28 disciplinah s 310 tekmovalci v hotelih Sotelia in Breza, v Aparthotelu Rosa, Welnessu Orhidelia, Klubu Žafran, Gostišču Lipa, na Trgu vasi Lipa in v Športni dvorani Podčetrtek. Poleg zaposlenih iz 47 podjetij se bodo v znanju in spretnosti pomerili tudi študentje treh višjih strokovnih šol za gostinstvo in turizem, dijaki desetih srednjih šol za gostinstvo in turizem, dijaki treh živilskih šol in celo 72 osnovnošolcev.
Mag. Snežana Škerbinc

O nas:

Turistično gostinska zbornica Slovenije

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana


T: 01 58 98 230

F: 01 58 98 224


E-naslov: info@tgzs.si

 

ID za DDV: SI 62178954
Matična št: 3988384

TRR: SI56 0310 0100 2578 617

Pošlji povpraševanje:

*
*
*
*
npr.: 15
 
* obvezna polja
 
Pošlji
© Turistično gostinska zbornica Slovenije, 2012! Vse pravice pridržane! | Avtorji: Plior InfoTech & Sona