Gostinsko turistični zbor Slovenije
Ljubljana, 15. oktober 2015
Natisni članek Pošlji članek po elektronski pošti

Zaključen je 62. Gostinsko-turistični zbor Slovenije

 S svečano podelitvijo kolajn, priznanj in prehodnih pokalov se je v sredo, 14. oktobra 2015 v najmlajšem slovenskem mestu Novi Gorici v prostorih družbe HIT d.d. zaključila največja stanovska prireditev 62. Gostinsko-turistični zbor Slovenije.

Na tekmovanjih, ki so se odvijala tri dni v 29 kategorijah je sodelovalo 364 tekmovalcev. Dodeljenih je bilo po 84 zlatih, srebrnih in bronastih medalj, skupaj torej 252 kolajn; zlata, srebrna in bronasta kuhalnica za najmlajše tekmovalce osnovnih šol, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije; prehodni pokal kakovosti za dijake srednjih strokovnih šol za gostinstvo in turizem ter najbolj prestižni prehodni pokal kakovosti, ki ga je prejela družba HIT d.d. za celoten uspeh svojih zaposlenih v vseh kategorijah skupaj. Študentje višjih strokovnih šol za gostinstvo in turizem so se pomerili v spretnostih Sloveniasklills 2015 za Euroskills 2016, ki se bo naslednje leto odvijalo na Švedskem. V kuharstvu je pri tem zmagala Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled, v strežbi pa BIC Ljubljana Višja strokovna šola. 

Gostinsko-turistični zbor Slovenije je strokovno srečanje z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, ki že dolga desetletja prispeva k pridobivanju znanj in izkušenj mlajših generacij gostincev ter izmenjavi dobrih praks. Na prireditvi se zbudijo tekmovalni čuti, dobivajo nove ideje, vzpostavljajo sinergije, krepi sodelovanje, vrstijo razstave slaščičarstva, kulinarike, artistike ter predstavljajo razstavljavci z gostinstvom povezane ponudbe. Gre za praznik slovenskega turizma in gostinstva, ki ima tudi mednarodni značaj, saj na zboru tekmujejo tudi kadri iz drugih držav (Italije, Hrvaške, Črne Gore itd.). Predsednik Turistično gostinske zbornice Andrej Prebil je ob nagovoru na prireditvi izpostavil, da je Gostinsko turistični zbor Slovenije naša prihodnost, ker brez uspešnih kadrov ni razvoja turizma, saj je turizem izrazito storitvena gospodarska panoga, za katero so kadri ključnega pomena. Vsako leto znova tekmovalci pokažejo strokovni javnosti, kako napredujejo in kaj so se novega naučili v preteklem letu.

Tudi tokrat so se sočasno vrstili dogodki v okviru že petih Dnevov slovenskega turizma: izveden je bil Plenarni del z okroglo mizo, 18. Slovenski turistični forum, Turistična zveza Slovenije je podelila priznanja Moja dežela, lepa in urejena za najbolj urejene slovenske kraje. Ob zaključku 62. Gostinsko-turističnega zbora so bila podeljena priznanja Turistično gostinske zbornice  Slovenije za kakovost in uspešnost posameznim gostinskim in turističnim delavcem ter ob okroglih jubilejih družbam in inštitucijam na področju turizma.

Vse pohvale gredo na račun gostiteljev dogodka družbe HIT d.d. in Mestne občine Nova Gorica za odlično opravljeno delo, prav tako gre zahvala vsem mentorjem ter vsem prostovoljcem iz gostinske stroke pri delu ocenjevalnih komisij. Najavljamo pa že sedaj 63. Gostinsko turistični zbor Slovenije, ki bo oktobra 2016 v Zdravilišču Radenci. Vabljeni že sedaj, da pošljete svoje zaposlene na tekmovanja in da obiščete našo stanovsko prireditev!

Mag. Snežana Škerbinc

Več informacij na: http://gtzslovenije.si 

O nas:

Turistično gostinska zbornica Slovenije

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana


T: 01 58 98 230

F: 01 58 98 224


E-naslov: info@tgzs.si

 

ID za DDV: SI 62178954
Matična št: 3988384

TRR: SI56 0310 0100 2578 617

Pošlji povpraševanje:

*
*
*
*
npr.: 15
 
* obvezna polja
 
Pošlji
© Turistično gostinska zbornica Slovenije, 2012! Vse pravice pridržane! | Avtorji: Plior InfoTech & Sona