Gostinsko turistični zbor Slovenije
Ljubljana, 16. oktober 2014
Natisni članek Pošlji članek po elektronski pošti

ZAKLJUČEN JE 61. GOSTINSKO TURISTIČNI ZBOR SLOVENIJE

Portorož, 16. oktober 2014

S svečano razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo priznanj ter kolajn je sinoči v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu zaključen 61. Gostinsko turistični zbor Slovenije, ki ga vsako leto organizira Turistično gostinska zbornica Sloveniuje. 

S svečano razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo priznanj ter kolajn je sinoči v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu zaključen 61. Gostinsko turistični zbor Slovenije, ki ga vsako leto organizira Turistično gostinska zbornica Slovenije. Že četrtič je prireditev potekala v sklopu širše manifestacije Dnevi slovenskega turizma, katere soorganizator je javna agencija SPIRIT Slovenija. V dneh od 13. do 15. oktobra 2014 so se v lepem obalnem okolju slovenske Istre vrstili tudi drugi dogodki, kot je izvedba 17. Turističnega foruma, dodelitev priznanj za najlepše urejene turistične kraje in gostinske obrate, ki jih podeljuje Turistična zveza Slovenije, izvedeni so številni strokovni posveti, delavnice in srečanja turističnih in gostinskih delavcev iz vse Slovenije.

Gostinsko turistični zbor Slovenije je tradicionalni praznik stroke častitljive starosti, ki se v nenehno spreminjajočih pogojih (družbenih, gospodarskih, političnih in zborničnih), kljub vsem težavam panoge ohranja iz potrebe gostinskih in turističnih delavcev po izboljšavah storitev, po izmenjavi izkušenj, po potrditvi in priznanjih za odlično opravljeno delo. Na prizoriščih so se vsak dan vrstile razstave kulinaričnih in slaščičarskih izdelkov ter omizij, potekala so številna tekmovanja v 28 kategorijah, sodelovalo je 450 tekmovalcev iz 35 gospodarskih družb, svojo gostinsko ponudbo je predstavilo 52 razstavljavcev na 550 m2 razstavnega prostora, na več odprtih odrih so potekala tekmovanja v živo, izvedene so bile strokovne delavnice s področja kuharstva, strežbe, barmanstva in sommelierstva ter tudi številni drugi spremljajoči dogodki.


Med drugim je bil izveden seminar o aktualni problematiki obveznega označevanju alergenov v gostinskih obratih, posvet je imelo tudi stanovsko Združenje hotelirjev Slovenije z razpravo o predlogih za spremembo prihodnjega izobraževanja gostincev. Turistično informacijski centri so dogodek popestrili s ponudbo Okusi Istre. Poleg zaposlenih je tekmovala tudi šolajoča se mladina: bila je najštevilčnejša udeležba osnovnošolcev na kuharskem tekmovanju za Zlato kuhalnico ter dijaki 14 srednjih šol gostinstva in turizma in študenti štirih višjih in visokih strokovnih šol.
Sodelujoči so prihajali iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Italije in Črne Gore, kar je prireditvi dalo mednarodni pridih, kot že nekaj zaporednih let. Za odlične gostitelje so se izkazali zaposleni v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Brez njihove pomoči in podpore ter brez prostovoljnega dela številnih gostincev iz cele Slovenije, izvedba tako masovne prireditve ne bi bila mogoča. Svečano otvoritev in zaključek 61. Gostinsko turističnega zbora Slovenije je popestril izvrsten glasbeni nastop dijakov Srednje gostinske šole iz Izole; poseben vložek k atraktivnemu zaključku razglasitve zmagovalcev so prispevali zaposleni iz Zdravilišča Radenci z izvedbo veseloigre s petjem Vrelec ljubezni avtorice Dese Muck.


Na tekmovanjih so bile podeljene številne zlate, srebrne in bronaste kolajne ter priznanja za sodelovanje. Vsem dobitnikom medalj in priznanj čestitamo in želimo še veliko nadaljnjih uspehov in potrditev ter uveljavitev visokih standardov kakovosti na njihovih poklicnih poteh.

Mag. Snežana Škerbinc

O nas:

Turistično gostinska zbornica Slovenije

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana


T: 01 58 98 230

F: 01 58 98 224


E-naslov: info@tgzs.si

 

ID za DDV: SI 62178954
Matična št: 3988384

TRR: SI56 0310 0100 2578 617

Pošlji povpraševanje:

*
*
*
*
npr.: 15
 
* obvezna polja
 
Pošlji
© Turistično gostinska zbornica Slovenije, 2012! Vse pravice pridržane! | Avtorji: Plior InfoTech & Sona